Mesleğinizde yükselmek için hasta kabul kursuna katılın - meslekburda.com
Kariyer 10/03/2020

Mesleğinizde yükselmek için hasta kabul kursuna katılın

Mesleki alanda kendini geliştirmek isteyenlerin, eğitim almaları gerekir. Kişisel gelişim kurslarına ek olarak son dönemlerde mesleki eğitim kurslarının da yaygın bir şekilde hayatımızda yer edinmesi ile birlikte, mesleğini daha iyi icra etmek isteyenlere, mesleki alanında kariyer yapmak isteyenlere güzel fırsatlar sunulmuş oldu. Günümüzde pek çok alanda mesleki eğitim kursları bulunmaktadır. Bu kurslar arasında en çok rağbet gören alanlardan biri de hasta kabul kursudur. Bu kurslardan sertifika almaya hak kazanan kişiler, hastane, poliklinik, ağız ve diş sağlığı merkezleri, sağlık ocağı gibi yerlerde hasta giriş/çıkış işlemlerinde, hastanın tedavi ve poliklinik hizmetleri sürecinse yapılması gerekenleri ve bu departmanda çalışan birinin ne şekilde mesleğini icra etmesi gerektiği ile ilgili ayrıntılı bilgilere hem teorik hem de pratik olarak sahip olur. Bu da iş başvurularında güçlü bir referansının olmasından dolayı daha kolay bir şekilde iş bulmasını sağlar. Hasta kabul kursu, pek çok yönden sertifika alana avantajlar sunar. Peki, hasta kabul kursu nedir?

Hasta kabul kursu, hastanelerin personel seçimi yaparken işin sadece deneyiminde kalmayıp aynı zamanda deneyimini sertifika ile taçlandıran kişilere önem vermesinden sonra daha fazla rağbet görmeye başladı. Hasta kabulü, bir hastane için en önemli departmandır, özel ya da devlet hastanelerinde eskisi gibi memur alımları pek fazla yapılmaz, bunun yerine taşeron firmalarla ya da insan kaynakları firmaları ile anlaşma yapılarak personel temini için anlaşma yapılmaktadır. İnsan kaynakları, hastaneler için hasta kabul servisine personel seçerken daha titiz davranmak zorundadırlar, çünkü bu alanda deneyimsiz birinin çalışması, hem hastane adına hem de hastanın haklarının korunması adına sıkıntılı durumların yaşanmasına neden olur. Bu yüzden personel seçimi yapılırken daha çok bu alanda kendini kanıtlamış ve sertifika sahibi olan kişiler tercih edilir. Hasta kabul kursları, tam da bu konuda hastanenin bu departmanında görev almak isteyenlere yardımcı olan bir kurs tipidir. Sertifikalar, anlaşmalı üniversitelerin ilgili bölümlerindeki yetkililer tarafından onaylandığı için de aynı zamanda sertifika alan kişinin kariyer yapma basamaklarında bir adım önden gitmesi sağlanmış olur.

Neden hasta kabul kursu alınmalıdır?

Sağlıklı bir yaşama sahip olabilmek için her insan belli periyotlar aralığında hastaneye mutlaka gider. İster devlet hastaneleri olsun ister özel hastaneler, hastaların en çok görmek istedikleri, işlemlerinin doğru şekilde yapılması, personellerin gerekli ilgiyi kendilerine göstermeleridir. Hastaya nasıl hitap etmesi gerektiğini bilmeyen, hasta psikolojisinden anlamayan veya hasta işlemlerinde gerekli evrakların hazırlanması konusunda fikri olmayan personellerin görev alması, elbette hem hasta için hem de hastane yönetimi adına olumsuz durumların ortaya çıkmasına neden olur. Tüm bu saydığımız alanlarda kendini yetiştirerek mesleki alanında daha çok tercih edilen biri olmak isteyen biri, hasta kabul kursları ile görüşerek gerekli kayıt işlemini yapıp eğitimlerine başlamalıdır.

Hasta kabul kursu uzun sürer mi?

280 saatlik bir eğitime tabii tutulan kursiyerler, bu eğitimin sonunda Biruni Üniversitesi’nin hazırladığı sertifika sınavına girerler. Sınav değerlendirmeleri yine üniversite tarafından yapılır ve kişi gerekli puanı almış ise sertifika almaya hak kazanır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi tıp alanının birçok kategorisinde çalışma hakkı kazandıran hasta kabul kursu, hem deneyimin daha artmasını hem de teoride hasta kabulü ile ilgili bilgilerin tamamına sahip olmuş olur. Firmamızın iletişim bilgilerinden ulaşarak kurs hakkında ayrıntılı bilgi alabilir, başvurunuzu gerçekleştirerek mesleki alanda kendinizi geliştirme şansını elde edebilirsiniz.


Yazar :

Yazarın Biyografisi :

KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.