Tıbbi Sekreter Sertifikasıyla Nerelerde Çalışabilirsiniz? - meslekburda.com
Eğitim 04/09/2020

Tıbbi Sekreter Sertifikasıyla Nerelerde Çalışabilirsiniz?

Tıbbi sekreterlik son dönemde popüler bir meslek bu nedenle özel kurumlar eğitim vererek sertifika sahibi olmanızı sağlıyor. Alınan bu sertifikalarla da sağlık sektöründe çalışma fırsatına erişebiliyorsunuz. Tıbbi sekreter sertifikası ne işe yarar? Bu konuyla alakalı tüm detayları bu makalemizde bulabilirsiniz.

 Öncelikle sağlık sektörünün sürekli olarak geliştiğini kendini yenilediğini ve büyüdüğünü söylemekte yarar var. Bu nedenle sağlık çalışanlarına daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Bu da personel açığı anlamına geliyor tıbbi sekreter sertifikası alarak sizlere de sağlık sektöründe çalışabilirsiniz. Ancak öncelikle tıbbi sekreterlik kursu başvurusu yaparak Milli Eğitim Bakanlığı tıbbi sekreterlik sertifikasına sahip olmanız gerekiyor.

Tıbbi Sekreter İş Olanakları

Tıbbi sekreterlik kursu başvurusu yaptıktan sonra kısa süre içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikanızı alabilirsiniz. Kurs süresi online olarak devam ediyor. 1 ay gibi bir sürede sertifikanızı alabiliyorsunuz hemen sonrasında istediğiniz şekilde iş başvurusu yapabiliyorsunuz. Devlet hastaneleri özel sağlık kuruluşlarına istediğiniz şekilde başvuru yapabilirsiniz hemen aşağıda tıbbi sekreterlik fabrika saldıktan sonra hangi alanlarda çalışabileceğinizi görebilirsiniz.

  1. Klinikler,
  2. Özel ofisler,
  3. Özel hastaneler,
  4. Tüp bebek merkezleri,
  5. Tıp merkezleri,
  6. Kalp merkezleri,
  7. Aile hekimlerinin yanı,
  8. Diş hekimlerinin yanı,
  9. Fizik tedavi merkezleri,
  10. Eczaneleri
  11. Geriatri merkezleri,
  12. Evde bakım merkezleri,
  13. Tıbbi laboratuvarlar,
  14. Diyaliz merkezleri,
  15. Devlet hastaneleri,
  16. Araştırma ve eğitim hastaneleri,
  17. Muayenehaneler.

Tıbbi Sekreterlik Kursu

Günümüzde her şehrimizde tıbbi sekreterlik kursu bulunmaktadır. Hatta online olarak dersler veren tıbbi sekreterlik kursları da bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tıbbi sekreterlik sertifikası alabilmek için istediğiniz kursa gidebilirsiniz.

 Ancak tıbbi sekreterlik kursu iyice araştırmalı ve güvenilir olan kursları tercih etmelisiniz kesinlikle bu konuda mağduriyet yaşamamak için tıbbi sekreter sertifikası alabilmek için kaliteli tıbbi sekreterlik kurslarını tercih edin.

Tıbbi Sekreterlik Görevleri

Tıbbi sekreter olarak çalışan bir personelin çok sayıda görevi vardır yani gün içerisinde birden fazla iş yükünü kaldırabilecek kişilerin bu alanda hizmet vermesi kesinlikle daha avantajlı olacaktır.

 Öncelikle bu tarz bir meslek grubunda yer alabilmeniz için kesinlikle disiplinli ve planlı olmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra gün içerisinde çok sayıda hasta ile ilgilendiğiniz için hastaların giriş ve çıkış takibinin çok iyi yapmalı ve bu konuda kesinlikle istikrar sahibi olmalısınız. Hastaların yönlendirilmesi makinaların temizlenmesi ve planlaması gibi önemli görevlerde tıbbi sekreterlerin işidir.

  1. Doktorun talep ettiği ilaçları eksiksiz olarak bulundurmak ve takip etmek gerekmektedir.
  2. Bunun yanı sıra gelen hastalar ile ilgilenerek, hastaların giriş ve çıkışlarını kaydetmelidir.
  3. Doktorun istediği ve talep ettiği bilgileri temin etmelidir.
  4. İşinde disiplinli ve planlı olmak durumundadır.
  5. Tıbbi sekreterlik alanı oldukça disiplin gerektiren bir alandır. Bundan dolayı bu görevi yapmak isteyen kişilerin dikkatli olması ve sorumluluk sahibi olması oldukça önem teşkil etmektedir.
  6. Bu kişilerin iletişim yönünün oldukça kuvvetli olması da gerekmektedir.

Tıbbi Sekreter Sertifikası Ne İşe Yarar?

Tıbbi sekreter sertifikası sizin istediğiniz işi yapmanızı sağlayacaktır. Sağlık personeli olarak çalışmak hastanelerde polikliniklerde ya da özel sağlık kuruluşlarında çalışabilmek için tıbbi sekreter sertifikasına ihtiyacınız vardır. Bu nedenle kesinlikle bu sektörde yer alabilmek için tıbbi sekreter sertifikasına ihtiyaç duyarsınız.


Yazar : FERİDE EYLEM ALTAN

Yazarın Biyografisi :

KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.