Nasıl Eczane Yardımcısı Olunur ? - meslekburda.com
Kariyer 02/06/2021

Nasıl Eczane Yardımcısı Olunur ?

Nasıl Eczane Yardımcısı Olunur?

Eczane yardımcılığı eğitimi almış kişiler artık eczane yardımcısı olmaya adaylardır. Lise diploması olan kişiler veya genel lise dengi mezun olmuş kişiler eczane yardımcısı kursu almaya uygun kişilerdir. Eczacı yardımcısı olmak için teknik olarak tek eğitim şartı budur. Genellikle eczacıdan veya diğer bilgili iş arkadaşlarından iş eğitimi alırlar.

Eczane yardımcıları, sertifikası olan bir eczacının yönetimi altında bir eczane ekibinin parçası olarak çalışır. 

Eczane Yardımcısı Çalışma Şartları Ve Yapılacak İşleri Şunları İçerir:

  • Reçeteleri düzenlemek, almak ve hazırlamak.
  • Reçeteleri dağıtmak.
  • Stok listelerini kontrol etmek ve eksikleri tamamlamak için bilgisayar kullanabilmek.
  • Ecza depolarından gerektiği zaman sipariş verebilmek.
  • Ve ilaçları veya envanterleri teslim alma, yükleme, boşaltmak
  • Bir hastanenin veya hastanın veya sağlık birimine ilgili ilaçları teslim etmek ve verileri toparlamak.
  • Reçeteye lazım olmayan ilaçların satılmasında rol almak.
  • Müşterilerin yani hastaların ilaçlarını eksiksiz teslim etmek ve hastaların kayıtlarını tutmak.
  • İlaçların ve diğer satılacak ürünlerin bandrollerini ve son kullanım tarihlerini takip etmek.
  • İlaç hazırlamak.
  • Problemleri veya soruları eczacıya yönlendirmek.

Eczane Yardımcıları Kendilerine Ait Çıraklık Belgesi Alırlar!

Eczane asistanları, hastanelerde veya serbest eczanelerde sağlık ekiplerinin bir parçası olarak çalışır. Genelde bununla birlikte eczane sahibi belgeleri duvarlara asarlar ve güven sağlatırlar, bu eğitimleri almış yardımcılar bu belgelere sahip olabilecekleri için yasal prosedürler yerine gelmiş olur.

Eczane yardımcıları şu kurallara dikkat etmelidirler!

Doğru ve yalansız iş yapmalı.

Sorumluluk sahibi olmalı.

Detaylara dikkat edebilmeli.

İlaçlarla ilgili yasaları bilmeli, kanunları ve yönergeleri anlayabilmeli.

Talimatları okuyabilmeli, anlayabilmeli.

İnsanların sağlığını tehdit edecek her şeyden kaçınmalıdırlar.

Eczane yardımcısı kursunu tamamlayanlar, birçok farklı sorumlulukla ödüllendirici bir kariyer bekleyebilirler. Yani temel olarak bu meslekte, bir eczacı veya eczane teknisyeni gözetimi altında ilaçları hazırlamanız, stok raflarını doldurmanız, reçeteleri hazırlamanız, müşteri hizmetleri görevlerini yerine getirmeniz ve envanter, diğer şeyler için kayıt tutma gibi görevlerde yardımcı olmanız beklenecektir. Bir eczane yardımcısı uygulama kapsamı bir teknisyen kadar geniş kapsamlı olmasa da, kendinizi serbest eczane ortamlarının yanı sıra uzun süreli bakım eczanelerinde veya üretim tesislerinde çalışırken bulabilirsiniz.

Teknisyenler eczane yardımcılarıyla aynı sorumlulukları paylaşırken başka görevleri de vardır. Bunlar eczane yardımcısı ile eczane teknisyenliği birbirinden ayıran faktörlerdir.

İki ayrı meslek genellikle karıştırılsa bile eczane yardımcısı olmak çok daha kolaydır ama disiplin ister. Eğitim veren kuruluşlardan kendinize uygun bir program seçip hemen başlayabilirsiniz.2021 için geç kalmamanızı önermekteyiz. Fiyat değişiklerine gidilmeden kayıt yaparsanız eski fiyattan devam etme şansına sahipsiniz.

Eczane yardımcısı olarak çalışmanın en çok söz edilen zorluklarından bazıları şunlardır: Hızla çalışan eczanelerin talepleriyle başa çıkmak (perakende eczaneler genellikle müşterilere yetişmek için çok hızlı çalışırlar) zor veya çok hasta veya endişeli müşterileri yönetmeyi öğrenmek. Günün çoğunda ayakta olmak sizi zorlayabilir. Hastalıklar acil durumlardır ve artık kendinizi küçük bir doktor olarak nitelendirebilirsiniz.

Eczane yardımcısı olmak için üniversite bitirme ihtiyacınız yoktur, eğer üniversite mezunu iseniz ancak görevinizde başarılı olmanıza yardımcı olabilir. Kıdem sahibi bir Eczacının rehberliğinde iş başında deneyim ve tecrübe kazanabilirsiniz. Sizi zorlayacak herhangi bir ağır zorluklar ile karşılaşmayacaksınız. Kesinlikle bu kursları alarak bu fırsatları değerlendirmelisiniz. Bunun için üniversite diploması olmadan başvurabileceğiniz meslekler arasında en popüler olan meslek eczane yardımcılığı olmaktır.


Yazar : ARZU BAŞARAN

Yazarın Biyografisi :

Arzu Başaran, mesleki araştırmalar yapan bir editör olarak, kariyerine akademik bir zeminde başlayan ve zamanla medya ve yayıncılık alanında kendini geliştiren bir profesyoneldir. Üniversite eğitimini iletişim ve medya çalışmaları üzerine tamamlamıştır ve bu alanda yüksek lisans yapmıştır. Kariyerine başladığı ilk yıllarda çeşitli akademik dergilerde editör olarak çalışmış, bu süreçte araştırma ve inceleme yazılarına yoğunlaşmıştır.

Akademik kariyerinin ardından medya sektörüne geçiş yaparak, özellikle gazete ve dergi yayıncılığında kendini kanıtlamıştır. Arzu Başaran, geniş bir konu yelpazesinde derinlemesine araştırmalar yaparak, sosyal, kültürel ve bilimsel konularda önemli makaleler ve röportajlar hazırlamıştır. Ayrıca, dijital medya ve sosyal medya trendleri üzerine çalışmalar yaparak, bu alanlarda da uzmanlaşmıştır.

Kariyeri boyunca birçok seminere ve atölye çalışmasına katılan ve bazılarında eğitmen olarak yer alan Arzu Başaran, genç gazetecilere ve iletişim öğrencilerine mentorluk yapmaktadır. Aynı zamanda, kadınların medya sektöründeki rolleri ve fırsat eşitliği konularında aktif çalışmalar yürütmekte ve bu konularda sık sık konferanslar vermektedir.

Başaran, mesleki kariyerinde edindiği deneyimleri, genç meslektaşlarına aktarmak ve medya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için sürekli olarak kendini geliştirmeye ve yeni projeler üretmeye devam etmektedir.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.