Oyun Terapisi Uzman Sertifikası Nereden Alınır ? - meslekburda.com
Eğitim 02/06/2021

Oyun Terapisi Uzman Sertifikası Nereden Alınır ?

Oyun Terapisi Uzman Sertifikası Nereden Alınır? 

 

Oyun terapisi sertifikası almak isteyenler için birçok imkan bulunmaktadır. Kamu ya da özel kurum ve kuruluşlar aracılığı ile bu sertifikalar alınıp iş başvurularında kullanılabilir. Bu yüzden kurumların duyurularını takip etmek gereklidir. Yılın belli zamanlarında bu kurumlar programlarını açıp kursiyerleri kabul etmektedir. 

Devlet üniversiteleri ve vakıf üniversiteleri sık sık oyun terapisi sertifikası programları açarak talep edenlere oyun terapisi eğitimi vermektedir. Bu eğitimler sonrası girilecek bir sınav ile sertifika almak mümkündür. Bu sınavı geçenlerin E Devlet sistemlerine sertifikaları işlenir ve kendilerine kargo yoluyla soğuk damgalı belgeleri de gönderilir. 

İl ve ilçe sağlık kurumları ve özel kurslar da belli dönemlerde oyun terapisi kursu vermektedir. Sistem devlet üniversiteleriyle hemen hemen aynıdır. Ders ve konu içerikleri de benzerlik göstermektedir. Aradaki tek fark kurs sonu gerçekleşecek sınavdaki geçme notu olarak görülmektedir. 

Bazı sertifika programlarında eğitim sonrası yapılacak sınavın geçme notu 50 olarak belirlenmişken bazı kurumların geçme notu ise 70 puana kadar çıkmaktadır. Kursiyerlere sadece bir sınav hakkı veren kurumlar olduğu gibi en fazla üç kez sınava girme hakkı verenler de vardır. Kurumların eğitim politikalarına göre tüm bunlar değişim gösterebilir. 

Devlet üniversiteleri ve vakıf üniversitelerinde oyun terapisi eğitimi genellikle sürekli eğitim merkezleri tarafından verilmektedir. Bu eğitimlere başvurular alınırken herhangi bir diploma zorunluluğu yoktur. Herkes oyun terapisi kursu başvurusu yapabilir. Ve tabii herkes buradan alacakları sertifikayla gerekli yerlere iş başvurularında bulunabilir. 

 

Oyun Terapisi Uzmanı Sertifikası ve Kurs Ücretleri 

 

Oyun terapisi eğitimi veren her kurumun kendisine has bir fiyat politikası bulunmaktadır. Eğitimler yüz yüze ve örgün olarak gerçekleştiği gibi internet ortamından ve online şekilde de yapılabilmektedir. Şu an sertifika programı açan üniversitelerin çoğu da zaten online eğitim ve online sınav yapmaktadır. 

Oyun terapisi kursu kaydı yaptıran adaylar sınavlardan en az 50 puan almak zorundadır. Online girecekleri sınav öncesinde de kendilerine gerekli materyaller ve videolar iletilecektir. Böylece konuları anlayabilir ve bu içerikleri tekrar tekrar izleyebilirsiniz. Oyun terapisi eğitimi yaklaşık bir ay süren bir eğitim sürecidir. 

Üniversite ve diğer kurumların verdiği oyun terapisi eğitimi fiyatları ise farklılık gösterir. 600 TL ve 1100 TL arası değişen fiyatlarla oyun terapisi kursu kaydı yaptırabilirsiniz. Ortalama fiyatlar bu şekildedir. Belki daha az ya da daha yüksek bedellere sahip kurslar bulma imkanınız da vardır. 

Kursiyerlerin dikkat etmesi gereken bir diğer önemli konu ise alacakları sertifikanın geçerliliği konusudur. Devlet kurumları veya üniversiteler tarafından tanınmayan ve kabul edilmeyen sertifikalarla ne devlet ne de özel sektörde çalışmanız mümkün değildir. Bu yüzden kurs alacağınız ve eğitim göreceğiniz kurum hakkında bilgi edinmeniz gerekir. 

Sadece bir aylık bir sürede ve gayet uygun bir ücrete gireceğiniz tek sınavla oyun terapisi eğitimini tamamlayıp siz de bir oyun terapisi uzmanı olabilirsiniz. İş konusunda da dilediğiniz yere başvurular yapabilirsiniz. KPSS ile sosyal hizmetler ve diğer devlet kurumları bünyesinde de çalışma imkanına sahip olaqbilirsiniz. 

Elbette sadece devlette değil özel sektörde de birçok alanda hizmet verebilirsiniz. Psikiyatri hastaneleri ve kliniklerde, özel muayenehanesi olan psikiyatrist ve psikologların yanında yardımcı eleman olarak, sorunlu çocukların ailelerine özel hizmet vererek, çocuk yuvaları ve kreşlerde çalışarak sahip olduğunuz uzmanlığı sonuna kadar kullanabilirsiniz. 

Oyun terapisi uzmanlığı ileriki yıllarda daha çok ihtiyaç duyulacak bir meslek. Şimdiden elinizde bir sertifikanızın olması sizin için büyük avantaj sağlayacaktır. Talep arttıkça önümüzdeki yıllarda kurs ve eğitim fiyatları da yüksek oranda artış gösterecektir. bu yüzden şimdiden ön sıralarda yerinizi almakta fayda var. 


Yazar : ARZU BAŞARAN

Yazarın Biyografisi :

Arzu Başaran, mesleki araştırmalar yapan bir editör olarak, kariyerine akademik bir zeminde başlayan ve zamanla medya ve yayıncılık alanında kendini geliştiren bir profesyoneldir. Üniversite eğitimini iletişim ve medya çalışmaları üzerine tamamlamıştır ve bu alanda yüksek lisans yapmıştır. Kariyerine başladığı ilk yıllarda çeşitli akademik dergilerde editör olarak çalışmış, bu süreçte araştırma ve inceleme yazılarına yoğunlaşmıştır.

Akademik kariyerinin ardından medya sektörüne geçiş yaparak, özellikle gazete ve dergi yayıncılığında kendini kanıtlamıştır. Arzu Başaran, geniş bir konu yelpazesinde derinlemesine araştırmalar yaparak, sosyal, kültürel ve bilimsel konularda önemli makaleler ve röportajlar hazırlamıştır. Ayrıca, dijital medya ve sosyal medya trendleri üzerine çalışmalar yaparak, bu alanlarda da uzmanlaşmıştır.

Kariyeri boyunca birçok seminere ve atölye çalışmasına katılan ve bazılarında eğitmen olarak yer alan Arzu Başaran, genç gazetecilere ve iletişim öğrencilerine mentorluk yapmaktadır. Aynı zamanda, kadınların medya sektöründeki rolleri ve fırsat eşitliği konularında aktif çalışmalar yürütmekte ve bu konularda sık sık konferanslar vermektedir.

Başaran, mesleki kariyerinde edindiği deneyimleri, genç meslektaşlarına aktarmak ve medya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için sürekli olarak kendini geliştirmeye ve yeni projeler üretmeye devam etmektedir.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.