Hasta Kabul Kursuna Gidenler İş Bulabiliyor mu? - meslekburda.com
Eğitim 04/08/2020

Hasta Kabul Kursuna Gidenler İş Bulabiliyor mu?

Hasta kabul kursuna gidenler ve henüz araştırma aşamasında olanlar bu meslek ile alakalı çalışma olanaklarını merak ediyor. Birçok kursiyer eğitim sonrasında güzel bir iş sahibi olmayı istiyor. Ancak adayların bir çoğu internet ortamında araştırma yaparak hasta kabul kursuna kimler katılabilir gibi soruları sıklıkla soruyor.

 Bu makalemizde 2020 yılında sizlere hasta kabul kursuna nasıl gidebileceğinizi ne kadar maaş alabileceğinizi ve hasta kabul sekreteri olduktan sonra hangi alanlarda ne kadar süreyle iş olabileceğinizi anlatacağız. Özellikle sağlık sektörünü sürekli olarak personele ihtiyaç duymasından dolayı hasta kabul sekreterlerine her geçen gün ihtiyaç artış göstermektedir. Hasta kabul sekreterliğine artan ihtiyaç nedeniyle birçok özel kurumda sertifika vererek sizlere uzaktan eğitim ile 1 ay gibi bir sürede bu meslek dalına hazırlayabiliyor.

Hasta kabul kursuna gidenler genel olarak yüksek oranda başarı da sağlıyor ve sertifika alıyor. Türkiye'nin neresinde yer alırsanız 81 ilde rahatlıkla bu kurslara katılabiliyorsunuz. Online olarak verilen dersleri geçmeniz durumunda sertifikanızı alabiliyorsunuz. Yapılan istatistiklere göre 2012 yılından bu yana hasta kalan kurslarına olan talep artış gösterdi. Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi de sağlık sektörünün genişlemesi ve iş olanaklarının artması olarak söylenebilir. Sağlık sektöründeki bu artış hasta kabul sekreterine de olan ihtiyaçları arttırıyor.

Hasta Kabul Sertifikası Nasıl Alınır?

Hasta kabul sertifikası alabilmek için öncelikle gideceğiniz kurstan başarılı bir şekilde geçmeniz gerekiyor. Sınavların online bir şekilde yapıldığını ve 1 ay gibi bir sürede bu sertifikayı alabildiğinizi unutmayın.

 Ancak hasta kabul eğitimine gitmeden önce kesinlikle eğitim veren kurumu araştırmanızda yarar var. Yani buradan sertifika alan insanlar ne kadar sürede iş buldu. Ne gibi alanlarda çalışıyor bunlara dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle başarı oranını sorar ve araştırırsanız kesinlikle bu alanda başarılı olabilirsiniz. Hasta kabul sertifikası almanın son derece kolay olduğunu ancak alınacak kurumun çok önemli olduğunda söylemekte yarar var. O nedenle kaydınızı yaptırmadan ve para yatırmadan önce kesinlikle hasta kabul sertifikası alacağınız kurumu iyice araştırın.

Hasta Kabul Sekreteri Nerelerde İş Bulabilir?

Hasta kabul sekreterliği hiç şüphe yok ki günümüz için son derece önemli bir meslek olarak algılanıyor. Hasta kabul sekreteri görevleri son derece ağır olsa da 2020 şartlarında çok sayıda kurum ve devlet hastanesi personele ihtiyaç duyuyor.

Hastanelerde (üniversite, devlet, dal, özel), Sağlık ocağı, Poliklinikler, Kalp ve diyaliz merkezleri, Fizik tedavi merkezleri, Tüp bebek merkezleri, Medikal marketlerde, Eczanelerde, Tıbbi laboratuvarlar çalışmak için uygun alanlardır.

Neden Hasta Kayıt Kabul Eğitimi Almalıyım?

Hasta kabul kursuna kimler katılabilir diye merak edenler var ise genel olarak ilkokul mezunu olan herkesin katılabileceğini söyleyelim. Birçok insan hasta kabul sekreterliği eğitimi almadan önce kendisine acaba bu tarz bir sertifikayı almalı mıyım diye soruyor. Öncelikle bu tarz bir sektörde iş bulma ihtimaliniz son derece yüksek olduğunu söylemekte yarar var.

Hasta kabul kursuna gidenler için söylemekte yarar var ki her hastanede sağlık kuruluşlarında olmak zorunda olan hasta kayıt kabul birimi için bir personel gerekiyor. Hatta bazı hastanelerde ve devlet kurumlarında hani ihtiyaç duyulabiliyor. Bu gibi alanlarda da sertifikası olan kişiler ön plana çıkıyor. Sizlerde sertifika alırsanız birçok kuruma iş başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu nedenle kesinlikle sertifika almanızda yarar vardır.

Hasta Kabul Sekreteri Kaç Para Maaş Alıyor?

Hasta kabul sekreteri olarak görev yapmak isteyen insanların birçoğu ne kadar maaş alacağını düşünüyor. 2020 yılında hasta kabul sekreteri ne kadar maaş alıyor bunu merak ediyorsanız sizlere hemen anlatalım.

 İşyerindeki çalışma durumu yaş tecrübe ve sağlık kurumu maaşları direkt olarak etkileyebiliyor. Ancak özel sektörde 3000 lira ile başlangıç yapabilirsiniz. Devlet hastanelerinde kadrolu bir şekilde işe girerseniz bu bir miktar 4 bin liraya kadar çıkabiliyor.


Yazar : GÖKSEN SERİ

Yazarın Biyografisi :

KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.