Türkiye’nin Bitcoin Zenginleri Ortaya Çıktı! 350 Liralık Kripto Varlığı 14 Milyon Liraya Çıkardı! - meslekburda.com
Eğitim 20/10/2021

Türkiye’nin Bitcoin Zenginleri Ortaya Çıktı! 350 Liralık Kripto Varlığı 14 Milyon Liraya Çıkardı!

Türkiye’nin Bitcoin Zenginleri Ortaya Çıktı! 350 Liralık Kripto Varlığı 14 Milyon Liraya Çıkardı!

Bitcoin gibi birçok kripto para varlığı, yıllardır dünya çapında işlem görmeye devam etmektedir. Bu durum, kimileri için uzun vadeli yatırımlar olarak karşımıza çıkarken kimileri için günlük kazanç miktarları olarak lanse edilmektedir. Ülkemizde de pandemi sürecinde kripto varlıkların yükselişe geçtiği bilinmektedir. Birçok insan, kripto para eğitimi alarak yatırımlarını sürdürmeye devam etmektedir.

Fakat ülkemiz insanları, kripto para sistemlerine çok farklı şekillerde bakmaktadırlar. Kimileri için her zaman bir kazanç yolu olarak görülürken kimileri için yeni nesil dolandırıcılık sistemi olarak lanse edilmektedir. Ayrıca insanların bir kısmının yatırımlık kripto varlıklar satın almalarına bir kısmının ise günlük harçlık için alım-satım yaptığı bilinmektedir. Ülkemizde Bitcoin uzmanlığı eğitimi alan kişiler, paralarını yüksek miktarlara katladıklarını anlatmaktadırlar.

İnsanların şikayetçi oldukları bir diğer konu ise güvenlik durumları. Bu durum, Bitcoin sahiplerinin gerçek kimliklerini açıklamaktan korkmalarına ve sahip oldukları paraları tam olarak açıklamamalarına neden olmaktadır. Özelikle ülkemiz insanları, kazandıkları 1 milyon liradan sonra Maliye veya MASAK kurumlarının peşine takılacaklarını ve ellerindeki paraları alacaklarını düşünmektedirler. İşte, kripto para eğimi almış olan yatırımcılarının gerçek hikayeleri.

Kazandığı Paralarla Konu Yaptırmayı Başarabildi

Kripto para zenginleri arasında yer alan ve gerçek kimliğini açıklamak istemeyen D.G, kripto para borsasından kazandığı paralar ile doğduğu kent İzmir’de konut yaptırmayı başarabilmiştir. Bu yükselişi aldığı Bitcoin uzmanlığı eğitimi ile geliştirdiğini açıklayan D.G, yeni projelere de imza atmak istediğini dile getirmiştir.

Heyecanını dile getirmekte zorlanan D.G, ‘’Bildiğiniz gibi kripto para borsası şans ve risk anlamına gelmektedir. Bu durum, kripto para eğitimi almamı da zoraki hale getirmişti. Eğitimimi tamamladıktan sonra iki faktör üzerinde de yoğun çalışmalar yaparak borsaya giriş yaptım. Şans benden yana güldü. İki sene boyunca yatırdığım 50 bin lira, bana 500 bin lira olarak geri döndü. O anki heyecanımı tarif etmem imkansız.

Ayrıca D.G, ‘’Eğer yatırım yaptığım andan yaklaşık iki ay önce piyasaya giriş yapsaydım şu an milyonlar kazanmış olacaktım. Fakat her zaman şans yüzünüze gülecek diye bir şey yok. Ben de tarihi kaçırarak bu şansımı geri tepmiş oldum. Kazanmış olduğum 500 bin liranın 350 bin lirası ile İzmir’de kendi köyümde bir konut yaptırdım. Geri kalan 150 bin lirayla da kendime bir araba almayı düşünüyorum. bu yatırım benim için çok önemli bir şans oldu.’’

D.G sözlerine şu şekilde devam etti, ‘’Normal şartlar altında iki yıl içerisinde ne ev yaptırabilirdim ne de araba alabilirdim. Tıpkı yaşadığım periyotta olduğu gibi arkadaşıma da kripto para eğitimi almasını ve yatırım yapmasını tavsiye etmiştim. O da benimle birlikte kazandı ve borçlarını ödedi.


Kripto Para ile Konu Kredisini Bitirmeyi Başardı

İstanbul Bağcılar’da bir dokuma atölyesinde çalışmakta olan Nazım K, pandemi sürecinde kripto para varlıkları ile tanışmıştır. İlk yatırımını Ağustos ayında gerçekleştiren Nazım, kazandığı parayı borçları için kullandığını açıklamıştır. Başlarda kripto para piyasasını harçlığını çıkartabilmek için tercih ettiğini söyleyen Nazım, şansın yanında olmasıyla çıtayı büyüttüğünü söylemiştir.

Açıklamalarına devam eden Nazım K, ‘’Ağustos ayı gibi kripto paralar hakkında bazı söylentiler duyuyordum. Nihayetinde ben de varlıklarla tanışmış oldum. Kripto para borsasına giriş amacım, günlük harçlığımı çıkartabilmek ve mutfak masraflarımı biz nebze de olsa düşürebilmekti. Ufak yatırımlardan sonra Bitcoin üzerine yoğunlaştım ve Bitcoin uzmanlığı eğitimi aldım. Hatta ‘’Çöküşe Giden Yol’’ kitabını dahi okumuştum. Kitabın son kısmında yeni çağın parası Bitcoin yazıyordu. Ben de buna inandım. İyiki güvenmişim.’’ dedi.

Sözlerine devam eden Nazım K, ‘’Pandemi döneminde adeta borç içerisinde yüzüyordum. Aldığım maaş, borcumu kapatmaya yetmeyecek kadar fazlaydı. Pandemi süreci de borçlarımı iki katına çıkarmıştı. Kripto para eğitimi alarak kripto para piyasasında yatırımcı olmaya karar verdim. Ben süreci başlattığımda ayı ve boğa piyasası içerisindeydik. Hatta ayı döneminin en sonuna denk gelmiştim. Battım, fakat sabretmeyi bildim.

‘’Toplam yatırım olarak 8 bin lira ile başlamıştım. 7-8 ay içerisinde bu rakamı 20 bin dolara kadar çıkarabildim. Çekmiş olduğum birçok kredi, en önemlisi konut borcum vardı. Kazandığım paralar sayesinde bankalara olan kredi borçlarımı tamamıyla sıfırladım. İnsanlar, hemen yatırıp kazanmak istiyorlar fakat bu durum o şekilde işlemiyor. Şu anki amacım 2021 yılı sonunda 50 bin dolar gelirlere ulaşabilmektedir. Yaptığım tahminlere göre kazanabileceğimi de düşünüyorum.’’ dedi.


Günlük 100-150 Lira Kazanabilmek Mümkün

Zeytinburnu ilçesinde deri atölyesinde çalışmakta olan S.A, Bitcoin kazananları arasında yer alan bir isimdir. O da kripto para sisteminin cilvesi nedeniyle kimliğini açıklamaktan çekiniyor. S.A, kripto para piyasasına girerken günlük 150-200 liralık bir kar hedefiyle işlemlerine başlamak istiyordu. Açıklamalarına devam eden S.A;

‘’Ülkemiz şartları gereği asgari ücretin biraz daha alt rakamlarına çalışıyorum. Bir gün etrafımdaki herkesin kripto para sistemlerine giriş yaptığını ve kripto para eğitimi işlemlerine başvurduğunu gördüm. Ben de sene başında eğitimimi tamamlayarak kripto para borsasına girdim. İlk hedefim büyük kazanmak değildi, çünkü yatırım olarak koyabilecek büyük bir param yoktu. Daha sonra günlük 150 lira kazanç sağlayarak maaşımdan çok daha fazla kazanmaya başladım.

Sözlerine devam eden S.A, ‘’Telefonu elinizden gün boyunca düşürmemeniz gerekiyor. Sonuçta ortaya büyük bir yatırım koymuşsunuz ve gelirinizi bu sisteme bağlamışsınız. Günlük karınızı aldıktan sonra hemen bozdurmak istiyorsunuz. Fakat en önemli durum, kazandıkça aklınıza daha fazla para yatırma fikrinin gelmesidir.’’

‘’Ben, Bitcoin uzmanlığı eğitimi aldıktan sonra grafik takip etmeye başladım. Trader işlemlerinin tümünü tek tek kontrol ediyorum. Gün içerisinde yaklaşık 1-2 saat içinde 100 liralık gelir elde ettiğim de oluyor. O yüzden bir yandan sürekli piyasadaki yeni gelişmeleri takip ediyorum. Fakat şahsi fikrime göre yüksek miktarlar yatırmış olsaydım bu kadar rahat hareket edemezdim. Şu an kripto para eğitimi tavsiye ettiğim herkes, yatırımlarını kripto para borsasına kaydırmaya çalışıyor.’’ dedi.


‘’10 Bin Lirayı 500 Bin Lira Yaptım’’

İzmir’de ikamet eden C.M, kripto para piyasası ile hiçbir alakası olmadığı halde arkadaşlarının ısrarı ile ilk yatırımını gerçekleştirdiğini dile getirmektedir. Açıklamalarda bulunan C.M, ‘’Kripto para sistemleri ile pandemi sürecinde tanıştım. Arkadaşlarımın ısrarları ile 8 ay önce yaklaşık 10 bin liralık bir yatırım gerçekleştirdim. Kripto para eğitimi ile sektör konusunda bilgi sahibi oldum. Daha sonra kazançlarımı görünce 4 bin liralık daha alım gerçekleştirdim. Yaklaşık 1 sene içerisinde paramı 500 bin lira yaptım.’’ dedi.

Açıklamalarına devam eden C.M, ‘’Bitcoin uzmanlığı eğitimi sonrası işlemleri büyüterek yatırımlarımın da hacmini yükselttim. Fakat bu dönem boyunca sayısız yükseliş ve düşüş trendine maruz kaldım. Açıkçası o kadar şaşırtıcı bir sektör ki saniyeler içerisinde zengin de olabilirseniz tüm paranızı da kaybedebilirsiniz. Örneğin ben paramın yarısın tek bir düşüşle kaybettiğimi de 2 dakika içerisinde paramın 2-3 katını kazandığımı da bilirim. İşi bildikten sonra paranızı 10 katına çıkarabilmek hiç de zor değil. Tüm yatırımcılara önce işi bilmelerini sonra yatırımlarına devam etmelerini tavsiye ediyorum.’’ dedi.


Yazar : Umut Duyku

Yazarın Biyografisi :

Endüstri mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim, öğrencilik sürecimde birçok proje ve girişim deneyiminde bulundum. Aynı zamanda bölümüm ile alakalı kendimi geliştirdim ve ERP, Yalın Üretim, Proje Yönetimi, Veri Analizi gibi konularda yetkinlik sahibi oldum.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
Eğitim 2021-10-13 12:19:31
Eğitim 2020-09-02 15:34:05
Eğitim 2021-10-14 14:27:32
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.