Bitcoin Zenginlerinin Yeni Listesi Açıklandı - meslekburda.com
Eğitim 20/10/2021

Bitcoin Zenginlerinin Yeni Listesi Açıklandı

Bitcoin Zenginlerinin Yeni Listesi Açıklandı

2008 yılı, dünya için oldukça önemli bir icadın bulunması ile çalkalanmıştı. Satoshi Nakamoto adında bir kriptograf, deneysel olarak ilk temellerini attığı kripto para olan Bitcoin’i ortaya çıkarmıştı. Bitcoin, aradan geçen onca zaman sonra oldukça popüler olmayı başarabilmiştir. Bu durum, Bitcoin yatırımcılarını ve Bitcoin uzmanlığı eğitimi işlemlerini de ortaya çıkarmıştır.

Diğer ödeme sistemlerinin yanı sıra Bitcoin, herhangi bir merkez bazında kontrol edilemiyordu. Bu durum, güvenilir ve şifreli alışveriş sisteminin de var olmasını sağlamaktaydı. Belli kurallara göre Bitcoin çıkaran madenciler, her geçen gün yeni Bitcoin’lerin piyasa sürülmesine de yardımcı oluyorlardı. Zamanla kendi payını oluşturan Bitcoin, borsa üzerinden işleme alınarak yüksek veya düşük miktarla ile gerçek paralara satılmaya başlanmıştır.

Hal böyle olunca günümüzde Bitcoin yatırımı yaparak para kazanmış hatta zengin olarak nitelendirilmiş insanlar bulunmaktadır. Bu kişiler, Bitcoin birimlerine oldukça güvenmiş ve yatırımlarını kripto para eğiliminde gerçekleştirmişlerdir. Fakat har biri, kazandıkları paralar için kripto para uzmanlığı eğitim işlemlerinin çok önemli olduğunu dile getirmektedirler. Bizde sizler için kişilerin aldıkları eğitimin yanı sıra her birinin hayat hikayesini de araştırdı.

Norveçli Kristoffer Koch

Norveç’te yaşayan Kristoffer Koch, Bitcoin yatırımcılarının ilk örneklerinden sayılmaktadır. Koch, 2009 yılında 150 Kroner karşılığında 5.000 Bitcoin satın almıştır. 2013 yılında bir anda yatırımını hatırlayan Koch, cüzdan şifresini çok zor bulsa da onu büyük bir sürprizin beklediğini biliyordu. Koch, 2009 yılında aldığı 5.000 Bitcoin için 900 bin lira ödeme almıştır.

Norveçli Kristoffer Koch, Bitcoin uzmanlığı eğitimi konusunda en yetkili kişilerden biri olarak tanınmaktadır. Dünya üzerinde birçok insan, Koch’tan eğitim alabilmek için Norveç’e gitmekte ve ünlü milyarder ile tanışmaktadır. Siz de kripto para eğitimi ile kripto zenginlerinin arasında kolayca katılabilirsiniz.

Bitcoin Kabul Eden İlk Müessenin Sahibi; Charlie Shrem

Sadece 26 yaşında adını milyoner listesine yazdırmayı başarabilen Charlie Shrem, Bitcoin ile ilk tanışan insanlar arasında yer almaktadır. Manhattan’da bulunan en meşhur barlardan biri olan Evr için Bitcoin ile alışveriş sistemini getirmiştir. Bu durum, hem müesseseyi hem de kendisini ilk Bitcoin kazananlardan biri haline getirmiştir.

Ayrıca Charli Shrem, ilk Bitcoin alım-satım alanlarından biri olan BitInstant platformunun da kurucusu olarak bilinmektedir. Shrem için elinde yer alan Bitcoin’ler ile birlikte toplam 45 milyon servete sahip olduğu tahmin edilmektedir.

Kripto Para Sahasındaki En Önemli Yatırımcı; Roger Ver

En önemli Bitcoin yanlısı olarak bilinen Roger Ver Bitcoin uzmanlığı eğitimi ile önemli miktarlar kazanmış kişiler arasında gösterilmektedir. Ver, Bitcoin alanında birçok yatırıma sahiptir. Şu an Tokyo’da ikamet eden Roger Ver, Bitcoin birimini yükseltebilecek birçok proje ile yakından ilgilenmektedir. Ayrıca ‘’Bitcoin, gelmiş geçmiş en önemli buluştur.’’ söylemiyle kripto para piyasasında kendinden söz ettirmektedir.

Roger Ver, geliştirdiği kripto para uzmanlığı eğitimi ve yatırım tavsiye sistemleri ile her geçen gün servetini katlamaya devam etmektedir. Roger Ver’in 2021 yılı son çeyreğinde 52 milyon servetinin olduğu tahmin edilmektedir.

 

Milyoner İkizler; Cameron ve Tyler Winklevoss

Mark Zuckerberg için ‘’Kendisi Facebook platformunu bizden çaldı.’’ söylemiyle gündeme gelmiş olan ikizler, dünya üzerinde var olan tüm Bitcoin miktarının yaklaşık yüzde 1’ine sahiptirler. Yaptıkları başarılı alım-satım fonlarıyla sürekli konuşulan Winklevoss kardeşler, Harvard Üniversitesi’nde Bitcoin uzmanlığı eğitimi vermeyi de düşünmektedirler.

Ayrıca Winklevoss kardeşler, bir döne Facebook için ‘’Bitcoin, günün birinde Facebook’tan daha popüler olacaktır.’’ sözleriyle de tanınmaktadırlar. Son olarak kardeşlerin toplamda 400 milyon dolardan fazla devasa bir servete sahip oldukları söylenmektedir.

 

Tradehill’in Kurucusu Jered Kenna

Bitcoin piyasasına 2009 yılında giriş yapan Jered Kenna, ABD bazında ilk kripto para borsası olan Tradehill’i kurarak adını kripto zenginleri listesine kaydettirmeyi başaramıştır. Ayrıca Kenna, Tradehill bazında icra kurulu başkanlığı ve kripto para eğitimi uzmanlığı gibi yetkileri de üstlenmektedir.

Ayrıca Jered Kenna, Mission District’inde yer alan ve ABD’nin en lüks otelleri arasında gösterilen 20 Mission – Hacker otelinin de sahibi olarak bilinmektedir. Son olarak Jered Kenna için 2021 yılı da dahil olmak üzere yaklaşık 30 milyon dolarlık bir servete sahip olduğu söylenmektedir.

 

Bitcoin’in Mucidi; Craig Wright

2015 yılında Satoshi Nakamoto adının gerçek kimliği için Craig Wright ismi verilmişti. Fakat Wright, bu iddialar karşısında her zaman sessiz kalmıştı. Fakat son zamanlarda sessizliğini bozdu ve Bitcoin piyasasının mucidi olduğunu kabul etti. Bu durum, Craig Wright için en önemli Bitcoin zenginlerinden biri olabilmesini de mümkün kılmıştır.

Craig Wright için kesin veriler olmamasına rağmen 450 milyon dolar değerinde bir Bitcoin yatırımının olduğu tahmin edilmektedir. Üstelik Wright, Bitcoin alımlarına da devam ettiğini açıklamıştır.

 

Genç Teknoloji Yazarı; Vitalik Buterin

Bitcoin ile genç yaşta tanışmış olan Vitalik Buterin, kariyetini bir bilgisayar programcısı olarak devam ettirmektedir. Bitcoin yatırımlarını teknoloji yazarlığı ile süsleyen Buterin, dünyanın ilk yazılı Bitcoin dergisi olan Bitcoin Magazine oluşumunun da kurucusu olarak lanse edilmektedir.

Ayrıca Buterin, yalnızca Bitcoin alanında değil Etherium gibi birçok kripto para bazlı projeye de dahil olmaktadır. Bu nedenle Vitalik Buterin için kripto para uzmanlığı eğitimi sağladığı da söylenmektedir.

 

Bitcoin Yüzü; Ben Lawsky

New York Finansal Hizmetler Departmanı bünyesinde çalışmalarını sürdürmekte olan Ben Lawsky, Bitcoin yüzü olarak da tanınmaktadır. Ayrıca Lawsky, BitLicense konusundaki düzenlemelerinde patronu olarak bilinmektedir.

Bitcoin piyasasındaki çalışmalar için hayatını adamış olan Ben Lawsky, endüstrinin gelişmesi için hiç durmadan çalışmaktadır. Bu durum, Ben Lawsky’ın en ünlü Bitcoin zenginleri arasında yer alabilmesini de mümkün kılmıştır.

 

Coinbase Kurucuları; Brian Armstrong ve Fred Ehrsham

Brian Armstrong ve Fred Ehrsham, dünyanın ilk Bitcoin cüzdan uygulamalarından biri olan Coinbase platformunun kurucularıdır. Girişimleri ile piyasanın en önemli yatırım zincirini yakalamış olan ikili, yüksek miktarda Bitcoin’in de sahibi olmayı başarabilmişlerdir. Ayrıca Coinbase için ilk kripto borsa start up firması ünvanını kazanabilmiş olan Brian ve Fred, kripto para uzmanlığı eğitimi ile kariyerlerine yeni bir sayfa açmış durumdadırlar.

 

 

Bitcoin’i Fiziksel Hale Getiren Adam; Mike Caldwell

Bitcoin, yeni yüzyılın ticaret ve satın alma birimi olarak lanse edilirken Mike Caldwell, sanal para Bitcoin için altın ve gümüş üzerine basımlara başlamıştı. Bu durum, Mike Caldwell’in Bitcoin varlığını fiziksel hale getiren ilk insan olabilmesini de mümkün kılmıştır. Ayrıca bu çalışmalar, Caldwell’in Bitcoin zenginleri listesine girebilmesini de sağlamıştır.

 

 

Bitcoin’in İkinci Adamı; Gavin Andersen

Her ne kadar adı Satoshi Nakamoto kadar duyulmamış olsa da Gavin Andersen’da Bitcoin projesine en fazla emek harcaayan kişiler arasında gösterilmektedir. Ayrıca bu durum, Anderson için Bitcoin varlığının ikinci adamı ünvanını da sağlamaktadır. Gavin Anderson, servetini net olarak açıklamıyor fakat yaptığı çalışmalardan sonra yüksek miktarda Bitcoin yatırımı olan kişiler arasında olduğu tahmin edilmektedir.

 

Bitcoin ile Çalışan Kumar Sitesinin Kurucusu; Eric Voorhees

Bitcoin yatırımcılarından biri olan Eric Voorhees, bugüne kadar birçok yatırıma imza atmış ve Bitcoin varlığının gelişebilmesi için çalışmıştır. Voorhes, yatırımlarının yanı sıra Bitcoin varlığı ile çalışan ilk kumar platformuyla da bilinmektedir. Bu platformun adı, SatoshiDice olarak açıklanmaktadır.

Eric Voorhees, SatoshiDice’ı kurduktan kıra bir süre sonra 126.315 Bitcoin karşılığında satmıştır. Bu durum, Voorhees’in en ünlü Bitcoin sahipleri arasında yer alabilmesini de mümkün kılmıştır.

 

 

 


Yazar : Umut Duyku

Yazarın Biyografisi :

Endüstri mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim, öğrencilik sürecimde birçok proje ve girişim deneyiminde bulundum. Aynı zamanda bölümüm ile alakalı kendimi geliştirdim ve ERP, Yalın Üretim, Proje Yönetimi, Veri Analizi gibi konularda yetkinlik sahibi oldum.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.