Türkiye’de Bitcoin Zenginleri Çoğaldı. Kazanç Sahipleri Anlatıyor! 350 Lirayı 14 Milyona Kadar Çıkardı - meslekburda.com
Eğitim 20/10/2021

Türkiye’de Bitcoin Zenginleri Çoğaldı. Kazanç Sahipleri Anlatıyor! 350 Lirayı 14 Milyona Kadar Çıkardı

Türkiye’de Bitcoin Zenginleri Çoğaldı. Kazanç Sahipleri Anlatıyor! 350 Lirayı 14 Milyona Kadar Çıkardı

Kripto para sistemleri, yıllardır insanların hayallerini süslemeye devam ediyor. Birçok insan, yatırım yaptığı ufak meblağlar ile kısa süre içerisinde zengin olmanın hayallerini kurmaktadırlar. Fakat bu durum, genel olarak yüksek yatırımları ve zamanı içermektedir. Hatta kişilerin kripto para eğitimi almadan sağladıkları yatırımlar, tamamen zarar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ülkemizdeki insanlarda kripto para varlıkları ile zengin olmanın hayalini kurmaktadırlar. Bu durum, birçok Bitcoin uzmanlığı eğitimi ile birçok kişi için gerçek olabilmektedir. Hatta son zamanlarda açıklanan verilere göre Türkiye’de Bitcoin zenginlerinin çoğaldığı bilinmektedir. Siz de kripto para eğitimi işlemlerinizi tamamladıktan sonra Bitcoin veya diğer varlıklar üzerinden yüksek miktarlarda gelir elde edebilirsiniz.

Kimileri İçin Dolandırıcılık Kimileri İçin Kazanç Yöntemi

Herkes, bir şekilde kripto para sistemlerine giriş yapabilmek istiyor. Fakat yatırımcıların hepsi, yüksek miktarlardan uzun vadeli işlemler gerçekleştiremiyor. Kimileri, fatura parasını çıkarabilmek veya günlük harçlığını cebine koyabilmek için coin peşin de koşuyor.

Bitcoin piyasası da 2009 yılından beri kimileri için gerçek bir sektör, kimileri için dolandırıcılık yöntemi olarak anlam kazanıyor. Büyük borsalarda işlem sağlayan kullanıcılar, milyonlarca liralık gelir elde etmeye devam ediyorlar. Bu durum, büyük yatırımcıların kripto para sistemlerine güvenmeleri ve Bitcoin uzmanlığı eğitimi gibi işlemleri desteklemeleri ile mümkün olabilmiştir.

Bitcoin Zenginleri Kimliklerini Açıklamaktan Çekiniyorlar

Ülkemizde yer alan yatırım işlemleri, genellikle küçük miktarlardan ele alınmaktadır. Fakat bu durum, başarı ve getiri hırsını da tetiklediği için birçok küçük yatırımcının büyük işlemlere el atmasına neden oluyor. Özellikle kripto borsalarından 1 milyon lira ve üzeri kazançlar elde eden kişiler, Maliye’nin veya MASAK’ın radarına takılmaktan korktukları için kimliklerini açıklamaktan çekiniyorlar.

Gerçek kimlik bilgilerinin kullanılmamasını isteyen yatırımcılar, küçük yatırımcılar için birçok tavsiyede bulunuyorlar. Bitcoin zenginleri tarafından açıklanan en önemli tavsiyeler arasında kripto sistemlere güvenmek ve en kısa zamanda kripto para eğitimi işlemlerine başlamak olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede herkesin kripto para varlıkları ile yüksek miktarlar kazanabileceklerine de inanıyorlar.

‘’350 Liralık Bitcoin Aldım 14 Milyon Lira Kazandım’’

Lüleburgaz’da ikamet etmekte olan ve Türk kripto piyasasında çok iyi tanınan E.B., yakın zamanda açıklamalarda bulunmuştur. Borsa içerisinde ‘’Finanscio’’ olarak da bilinen kişi, 2007 yılından beri Bitcoin piyasası ile iç içe olduğunu belirtmiştir. Ayrıca E.B, Bitcoin’in 2007 yılında ilk madenciliğini yapan kişilerden biri olduğunu bildirmiştir.

E.B, ‘’Bitcoin ilk çıktığı zaman madencilik işlemlerine başladım. İnsanların Bitcoin hakkında herhangi bir bilgisi olmadığı için varlık piyasası uzun bir dönem sabit kaldı. Herhangi bir artış yaşanmadı. Fakat Bitcoin’in ardındaki sistemin gücü tüm dünyada duyulunca bilişim alanında bir hareketlilik oldu ve her yerde Bitcoin konuşulmaya başlandı. Bu sayede Bitcoin fiyatları bir anda artış göstermeye başladı. Fakat ne yazık ki Türkiye, Bitcoin ile tam anlamıyla pandemi sürecinde tanıştı.’’ dedi.

Ayrıca E.B açıklamalarına şu şekilde devam etti, ‘’Ben zamanında 350 liralık Bitcoin varlığı satın almıştır. Bu da o zamanlar 314 Bitcoin’e denk geliyordu. Fakat bir süre sonra şifreyi unuttum. Bitcoin piyasaları hızlanmaya başlayınca Bitcoin uzmanlığı eğitimi aldım ve şifremi tekrar girerek parama kavuştum. Şu an 14 milyon Tl değer yapıyor.’’

Ayrıca E.B, lüks aracını 245 bin liraya satarak tekrar borsa işlemlerine geri girdiğini açıklamıştır. E.B ve sattığı araç ile borsa işlemleri sayesinde 1 milyon 750 bin liralık gelir elde ettiğini açıklamıştır. Borsa içerisinde şu an 12 milyon dolarının bulunduğunu ve ana parasının sadece 1 milyon lira olduğunu da eklemektedir. Şu anki sisteme göre mevcudiyetinde ne kadar varlığı varsa hepsini borsaya aktardığını da belirtmiştir.

‘’Şu an için balina sistemi ile borsa üzerinde denge yakalamaya çalışıyorum. Benim için borsa sistemi biraz farklı işledi açıkçası. Böyle sistemlerden para kazandığınız zaman ev alırsınız veya hayalinizde ne varsa onu gerçekleştirirsiniz. Ben, lüks olarak gördüğüm ihtiyacın dışı olan neyim varsa sattım. Üç lüks aracım vardı ama hepsini elden çıkardım. Borsaya ilk yatırdığım 3 araba, şu an 20 araba parası olarak bana geri döndü.‘’

‘’Şimdi global anlamda trader’lik yaparak grafik inceleme dersleri veriyorum. Ayrıca ülkemizdeki yatırımcılar için kripto para eğitimi de sağlıyorum. Bu sayede herkesim yatırım araçları üzerinden yüksek miktarlar kazanabilmelerine de katkı sağlamaya çalışıyorum. Ben, bir coinin gün içerisinde hangi seviyelere ulaşacağını ve tarih bazlı olarak hangi rakamlara çıkacağını biliyorum. Ben bunları rüyamda gördüğüm için söylemiyorum. Ben bu yeteneklerimi Bitcoin sisteminin ilk çıktığı zaman aldığım Bitcoin uzmanlığı eğitimi ve grafik okuma becerilerime borçluyum. Ben yaptıysam herkes yapabilir.’’ ifadelerini kullanmıştır.

2021 Yükseliş Trendi ile Kazananlar

Ankara’da ikamet etmekte olan K.M ve iki arkadaşı, 2017 senesinde kripto para borsasına girmeye karar vermişlerdir. Kripto para varlıklarının yükselmeye başladığı döneme denk gelen arkadaşları, satın aldıkları coin birimlerini ellerinde tutmaya çalışmışlardır. Bu sayede 5-6 ay içerisinde yatırdıkları paraların yaklaşık 20 katı kadar kazandıklarını ifade etmişlerdir.

K.M, ‘’Öyle bir çıkışa denk gelmiştik ki sanki hiç bitmeyecek gibi hissediyorduk. Yatırdığımız paranın artış yaşadığını görünce sisteme daha çok para yatırmaya başlamıştır. Arada gerçekleşen düşüşler haricinde paramızın sürekli değer kazandığını görmüştür. Artık kurtulduk dediğimiz anda düşüşler gerçekleşmeye başladı. Öyle bir düşüş trendi yaşandı ki paramızın yarısını kaybetmiştir.’’ dedi.

Sözlerinde devam eden K.M, ‘’Nasıl olsa bir gün tekrar yükselir düşüncesi ile paramızı çekmektedir. Fakat düşüş aylarca devam etti. En sonunda paramızın yüzde 90’ı erimişti. Kripto para piyasasında ‘’Ayı dönemi’’ adı verilen bir düşüşe denk gelmiştik. Fakat moralimizi hiç bozmadık ve düşüşten karlı çıkabilmek için hem kripto para eğitimi aldık hem de alttan coin toplamaya başladık.’’ dedi.

K.M, ‘’Eğitimi tamamladıktan sonra kripto varlıkların tekrar yükselişe geçeceğinden emindik. 2020 çıkış trendi ile var olan kripto paralarımız değer kazanmaya başladı. 2021 yılında fiyatlar zirve yaptığında da paramızın hepsini çektik. Bu sayede cebimize ev ve araba alabilecek kadar para kadı. 2017 yılında düşüşlerden deneyim kazanıp Bitcoin uzmanlığı eğitimi almasaydık şu an hiçbir şekilde para kazanamamış olacaktık.’’ dedi.

‘’Bu Piyasa Gerçekten Çok Farklı’’

Arkadaşlarının artık çıkmalıyız ısrarlarına sürekli direndiğini açıklamakta olan K.M, piyasanın oldukça farklı olduğunu ve bir gün paralarının bir düşüşle erimeye başlarken diğer gün 2-3 katına çıktığını gördüğünü açıklamıştır. Her para kaybında strese girdiğini ama inancını hiçbir zaman kaybetmediğini de açıklamıştır.

Piyasa hakkında açıklamalarda bulunan K.M, ‘’Kripto sistemlerinde yatırdığınız paraların bir anda 10 katını kazanmanızda tüm mevduatınızı kaybetmeniz de mümkün. Arkadaşlarımın ısrarları ile varlığın hepsini çekseydim şu an hiç paramız olmayacaktı. Bu durum, 2017 yılında yaşadığım deneyim ve zamanında aldığım kripto para eğitimi ile mümkün oldu. Şimdi tek başıma yeni yatırımlara girmeyi ve sektör hakkında eğitim vermeyi düşünüyorum. Artık uzun vadeli değil 2-3 hafta gibi kısa süreli işlemler ile paramı hemen çekmeyi de düşünüyorum.‘’ dedi.

 


Yazar : Umut Duyku

Yazarın Biyografisi :

Endüstri mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim, öğrencilik sürecimde birçok proje ve girişim deneyiminde bulundum. Aynı zamanda bölümüm ile alakalı kendimi geliştirdim ve ERP, Yalın Üretim, Proje Yönetimi, Veri Analizi gibi konularda yetkinlik sahibi oldum.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.