Diş Hekimi Asistanı Nerede Çalışır ? - meslekburda.com
Kariyer 02/06/2021

Diş Hekimi Asistanı Nerede Çalışır ?

Diş Hekimi Asistanı Nerde Çalışır? 

Diş hekimi asistanlığı eğitimi almış kişilerin çalışma alanlarına bakalım ve detaylarına girelim. Son zamanlarda çokça tercih edilen ve çokça ihtiyaç duyulan bir çalışma alanı olmuştur. Peki bu alanda çalışabilmek için gerekli özellikleri taşıyor muyuz? Öncelikle bunlardan bahsetmemiz gerekiyor. Açık öğretim ya da örgün eğitimden mezun olup gerekli şartları taşıdığınız taktirde devlet hastanesi, özel hastane, poliklinik, muayenehane, özel diş hekimi büroları gibi alanlarda güzel bir ücret karşılığı çalışabilirsiniz. 

Peki, Ya Nedir Bu Özellikler? 

  1. Diş hekimliği asistanlığı kursundan, diş hekimi asistanlığı eğitimi alarak sertifika kazandığı taktir de bir birey, devlet hastanesi, özel hastane, poliklinik, muayenehane, özel diş hekimi büroları gibi alanlarda güzel bir ücret karşılığı çalışabilir. Diş hekimi asistanlığı bölümünden sertifika alan bir birey bazı kişilik özelliklerine sahip olması gerekir. Diş hekimliği asistanlığının üzerine yüklediği büyük sorumluluğu kaldıracak bir yapıya sahip olmalıdır. Aşırı stresli bir ortamda çalışmak zorunda olan diş hekimi asistanı, asla bu durumdan şikayet etmeyecek ve bu durumu kaldırabilecek bir yapıya sahip olması gerekmektedir. 

Pratik zekasıyla dikkat çekmeli, gerektiğinde diş hekimi ile beraber oturup karşılarına çıkan sorunlara çözüm üretmelidir. Bilgi birikimi bakımından donanımlı olması onu bu sektörde bir adım öne taşıyacaktır. İşin püf noktalarını pratik zekası ile kavramalı, hızlı bir biçimde çözümleyici çözüm önerileri öne sürmelidir. Gelgelelim bu çalışma alanlarının özelliklerine. 

Diş Hekimi Asistanları Devlet Hastanesinde Çalışabilir Mi? 

Devlet hastanesinde çalışan bir diş hekimi asistanı, özel sektörde çalışan bir diş hekimi asistanı, muayenehanede çalışan bir diş hekimi asistanı, poliklinikte çalışan bir diş hekimi asistanı, diş hekimine yardım etmeli, ortamı temiz tutmalı, gelen hastalara güler yüz göstererek onları kendilerini tercih etmeye ikna etmeli, cerrahi operasyonda kullanılacak araç ve gereçleri sterilize ederek her an kullanıma hazır bir biçimde tutmalı, tıbbi atıkları yetkili kişiler ile iletişime geçerek titiz bir biçimde temizlemeli, işini severek yapmalı, dikkatli olmalı ve detaylara önem vererek hiçbir detayı atlamamalıdır. Diş hekimi asistanları, bireysel çalışma özgürlüğüne sahip değildir. Devlete bağlı kurumlarda çalışabilirler, özel sektörde faaliyet gösteren bir diş hekiminin yanında çalışabilirler, özel sektörde faaliyet gösteren bir diş hastanesinin diş hekimi görevini üstlenen bir diş hekiminin yanında çalışabilirler.  

Maaşlardan bahsedecek olur isek, diş hekimi asistanlarının aldıkları maaş miktarı bulundukları konuma göre değişiklik göstermektedir. Bir diş hekimi asistanı, kamuya bağlı sağlık binalarında hizmet veriyor ise 4100-5000 TL arası maaş alabiliyor. 

Hem özel sektörde hem de kamuda iş bulma olanaklarına sahip olan diş hekimi asistanları, kamuda çalışabilmek için KPSS sınavına girmelidir. Yeterli puanı aldıktan sonra kamuda iş imkanına sahip olabilirler. Özel sektörde KPSS puanına gerek yoktur. Devlet kurumlarında memur statüsünde çalışabilmek için iki yılda bir kere düzenlenen KPSS ön lisans sınavında başarılı olmak gerekmektedir. 

Diş hekimi asistanlığı almış kişilerin mesleki olarak önemli yerleri vardır ve kolay kolay işsiz kalmazlar, öyleyse 2021 yılına girmeden mutlaka kayıtlarınızı oluşturmanız gerekiyor aksi takdirde yükselen kurs fiyatlarından dolayı artık diş hekimi asistanlığı kursu almak pahalı olacaktır. 

Gerekli Evraklara Sahip Olarak Kurslara Başvurmalısınız 

Diş hekimleri muayeneleri ve prosedürleri tamamlarken, diş hekimi asistanları hasta bakımı ve koltuk başında destek sağlar. En görünür şekilde, insanlar diş hekimi asistanının geçen aletlerini görebilir, ancak bu onların teknik becerilerinin sadece başlangıcıdır. 

 

 


Yazar : ARZU BAŞARAN

Yazarın Biyografisi :

Arzu Başaran, mesleki araştırmalar yapan bir editör olarak, kariyerine akademik bir zeminde başlayan ve zamanla medya ve yayıncılık alanında kendini geliştiren bir profesyoneldir. Üniversite eğitimini iletişim ve medya çalışmaları üzerine tamamlamıştır ve bu alanda yüksek lisans yapmıştır. Kariyerine başladığı ilk yıllarda çeşitli akademik dergilerde editör olarak çalışmış, bu süreçte araştırma ve inceleme yazılarına yoğunlaşmıştır.

Akademik kariyerinin ardından medya sektörüne geçiş yaparak, özellikle gazete ve dergi yayıncılığında kendini kanıtlamıştır. Arzu Başaran, geniş bir konu yelpazesinde derinlemesine araştırmalar yaparak, sosyal, kültürel ve bilimsel konularda önemli makaleler ve röportajlar hazırlamıştır. Ayrıca, dijital medya ve sosyal medya trendleri üzerine çalışmalar yaparak, bu alanlarda da uzmanlaşmıştır.

Kariyeri boyunca birçok seminere ve atölye çalışmasına katılan ve bazılarında eğitmen olarak yer alan Arzu Başaran, genç gazetecilere ve iletişim öğrencilerine mentorluk yapmaktadır. Aynı zamanda, kadınların medya sektöründeki rolleri ve fırsat eşitliği konularında aktif çalışmalar yürütmekte ve bu konularda sık sık konferanslar vermektedir.

Başaran, mesleki kariyerinde edindiği deneyimleri, genç meslektaşlarına aktarmak ve medya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için sürekli olarak kendini geliştirmeye ve yeni projeler üretmeye devam etmektedir.


KATEGORİLER
Biz Sizi Arayalım
Eğitimler ve sertifika programları hakkındaki sorularınızı hemen cevaplayalım!
BENZER İÇERİKLER
© 2016-2021 Meslekburda. Tüm Hakları Saklıdır.